Etusivu - ohjeet - palaute - foorumi - äänet

FAQ

En oikein tiedä, mitä minun kannattaisi tehdä ensimmäiseksi.
Luethan ensin ohjeet, siellä selvennetään monia perusasioita. Tämän lisäksi kannattaa suorittaa kaikki alkupään tehtävät. jotka ilmestybät Ajankohtaista-palkkiin, sillä ne opastavat alkuvaiheen valinnoissa. Tämän lisäksi foorumeilta löydät vinkkejä pelaamiseen.

Tuntuu, että kylästäni on hävinnyt resursseja eikä kylääni ole hyökätty, mikä voi olla syynä?
On todennäköistä, että sotilaita on koulutettu kylässä: sotilaiden nosto tasolta toiselle vaatii samat resurssit kuin sen kouluttamiseen tarvitaan, yleensä paljon rautaa ja kultaa, mutta esimerkiksi yksikköjen Legenda tai Kenraali kouluttaminen kuluttavat myös kulttuuria ja loihditut yksiköt yleensä hengellisyyttä. Tasolta toiselle kouluttamisessa käytetyt resurssit eivät näy resurssituotantolukemassa.

On myös mahdollista, että rakennus- tai koulutusjonosta on otettu rakentumaan/kouluttautumaan rakennus tai yksikkö, jolloin siihen vaadittavat resurssit om vähennetty.

Äkillinen väheneminen on saattanut johtua kulkutaudeista (ks. säännöt), tällöin resursseja saattaa helposti huomaamatta kadota.

Resurssien laskentaa voi halutessaan tutkia Assistentti-ominaisuuden mahdollistamalla kyläsivun "Näytä viimeisen päivityksen laskelma"-toiminnolla.

Miten voin lähettää postia/chatata/ nimetä kylän uudelleen / asettaa heimon kuvauksen / asettaa heimon johtajan tai lipun kuvan / tehdä sitä tai tätä?
Glory of Fellowlandissa useimmat ominaisuudet vaativat jonkun tieteen. Voit halutessasi tutkia tiedepuuta selvittääksesi mitä tarvitset ko. tieteen opiskeluun. Voit myös etsiä vastausta foorumeilta.

Tuntuu, että rakennukset ja yksiköt ovat pitkän aikaa 0min? Mikseivät joukot ole perillä ja rakennukset valmistu ajallaan?
Kaikki valmistumis- ja matka-ajat ovat arvioita. Kaikki ei kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaan, ja aikatauluihin voi tulla muutoksia.Rakennusten valmistumiset suoritetaan yleensä viiden minuutin välein, näinollen 0 min saattaa olla vielä lähes viisi minuuttia rakenteilla.Yleensä joukot pysyvät tarkemmin ajallaan, mutta joskus harvoin voi jopa myöhemmin arvioitu joukko-osasto olla perillä ennen sellaista joukko-osastoa, joka on arvioitu olevan perillä aikaisemmin. Tämä tulee ottaa huomioon taktisessa suunittelussa, pelivaraa tulee olla riittävästi.

Heimollani on ollut pitkän aikaa tiede valmistumassa 0 min enkä voi opiskella uutta tiedettä!
Internet-selain on jostain syystä lopettanut ajankohtaista-valikon päivittämisen. Selaimen uudelleen käynnistäminen auttanee.

Minkä takia asukasluku heittelee niin paljon?
Todennäköisin syy tähän on se että olet siirtänyt kylään tai kylästä yksiköitä - yksiköt lasketaan asukaslukuun myös.

Miten voin perustaa uuden kylän?
Uuden kylän perustamiseen tarvitaan Uudisasukkaat, ja niihin tarvitset tieteet Linnoittaminen -> Loistokkaat palatsit -> Siirtomaat. Kylä perustetaan siirtämällä Uudisasukkaat tyhjään ruutuun kartalla. Kylän voi perustaa myös peace-toiminnon vaikutuksen aikana. Huomioithan että kylä ei voi olla toisen kylän viereisessä ruudussa.

Yksikköni eivät kehity seuraavalle tasolle, miksi?
Yksiköt kehittyvät seuraavalle tasolle hiljalleen, mikäli niiden maksimitasoa ei ole saavutettu, kylässä on kouluttamiseen vaadittava rakennus: yleensä esim. Aseseppä, mutta monet loihditut yksiköt vaativat Salaisuuksien tornin, Valkoinen alttarin tai Toteemipaalun. Tämän lisäksi kylässäsi tulee olla tarpeeksi resursseja koulutukseen - tason nosto vaatii samat resurssit kuin yksikön koulutus.

Miten voin poistaa tunnukseni?
Profiili-sivujen kautta.

Mistä heimon lipun saa vaihdettua tai ylipäätään laitettua?
Profiilisivuilta kunhan olet opiskellut tieteen Kansallinen yhteneväisyys.

Kulttuuripisteet vähenevät, mitä teen?
Jotkin yksiköt (mm. Paholainen, Legenda, Kenraali, Kummunvartijat) kuluttavat kulttuuria, siirtämällä näitä pois kylästä tilanne helpottuu. Voit myös rakentaa jonkin kulttuuria nostavan rakennuksen, esimerkiksi Temppelin, Luostarin, Oluttupan tai Yliopiston. Narrit nostavat myös kulttuuria.

Voiko samalla koneella pelata useampi pelaaja? Mistä mahtaa johtua, että joka kerta kun olen yrittänyt (tehdä jtkn.) tulee ilmoitus mahdollisesta kulutaudista? Saan ilmoituksen kulkutaudista vaikka en edes tunne kohdepelaajaa.
Samalta koneelta voi pelata useampi henkilö. Jotkin toimenpiteet ovat kuitenkin estetty samalla koneella pelaavien käyttäjien välillä jottei usemmalla pelitunnuksella pelaamisesta saisi kohtuutonta hyötyä. Tälläisessä tapauksessa virheilmoituksessa viitataan kulkutautiin. Useammalla tunnuksella pelaamisen rajoittaminen on välttämätöntä sillä sen salliminen johtaisi useisiin ongelmiin pelissä. Rajoittamista ei ole kuitenkaan käytännössä mahdollista tehdä aukottomasti, joten tästä valitettavasti koituu lieve-ilmiöitä, esimerkiksi samassa lähiverkossa pelaavat voidaan katsoa samaksi pelaajaksi. Tämä on kuitenkin välttämätöntä ko. ilmiön haittojen vähentämiseksi.

Toimintoja ei estetä manuaalisesti tai mielivaltaisesti vaan tunnistus tehdään täysin automaattisesti. Näin logiikka on kaikille sama, ja kaikkia pelaajia "syrjitään" samalla tavalla. Koska tunnistus tehdään automaattisesti ei niitä myöskään voi perua vaikka joissain tapauksissa se olisikin perusteltua - näin myös vältytään tilanteella että joidenkin pelaajien osalta tehdään myönnytyksiä ja toisten osalta ei, josta varmasti tulisi ongelmia enemmän.

Käyttäjätunnus on kuitenkin mahdollista yksilöidä jolloin kulkutauti-estoja ei tule.

Molempien tunnusten täytyy tehdä tunnuksen yksilöinti samalla tavalla (SMS / Paypal / Moneybookers) jotta tunnuksien välinen multiaccounting-esto poistuu.

Voit saada ilmoituksen kulkutaudista vaikka et tuntisikaan kohdepelaajaa. Tällöin on kyseessä tapaus jossa toinen pelaaja - joka tulkitaan samaksi pelaajaksi kuin sinä - on hyökännyt saman kohteen kimppuun. Jos olet antanut kaverisi kirjautua käyttäjätunnuksillasi peliin, tälläinen tulkinta on hyvin mahdollista. Tämän takia suosittelemme olemaan luovuttamatta käyttäjätunnustasi kenelekään.

Voiko magialajia vaihtaa?
Ei voi.

Näkeekö jostakin että onko tietty pelaaja pelaamassa vai ei?
Pelaajan profiilissa, jos rauha on solmittu.

Jos laittaa siirron tyypiksi "siirto ja paluu" ja lähettää kauppiaita joilla on mukana resursseja niin jättävätkö ne resurssit kylään ja palaavat takaisin?
Kyllä.

Kyläni ei näy kartalla, miksi?
Karttatiedot päivitetään aika-ajoin joten juuri perustettu kylä ei välittömästi näy kartalla.

Luulen löytäneeni virheen pelistä, ilmoitanko siitä foorumeilla?
Jos kyseessä on (lähes) varmasti virhe, ilmoita siitä suoraan palautelomakkeen kautta, näin se huomataan varmasti ja korjataan nopeasti sekä tunnukseesi liittyviä tietoja toimitetaan virheraportin mukana jotka edistävät palautteen selvittämistä. Jos taas kyseessä on ennemminkin "ominaisuus" joka mielestäsi voisi toimia toisin, voit käyttää foorumeita jossa myös muut pelaajat voivat ottaa kantaa mielipiteeseesi.

Joskus peli tutuu kirjautuvan koko ajan sisään uudelleen, miksi?
Todennäköisesti pelaat kahdella eri koneella samaan aikaan. Voit olla kirjautuneena vain yhdeltä koneelta kerrallaan.

Kun joukot valtaavat kylän, pitäisi olla mahdollisuus palauttaa ne automaattisesti etteivät ne kuole nälkään.
Totta, tämä mahdollisesti onnistuu tulevaisuudessa.

Miksi kenraalin ja vieraan vallan virkailijan kouluttaminen maksaa ja kestää niin älyttömästi?
Kenraalin ja Vieraan vallan virkailijan kouluttaminen on kallista koska kylien valtaamisesta ei ole haluttu tehdä liian helppoa jotta uusilla ja pienemmillä pelaajillakin on mahdollisuuksia

Miksei timantteja voisi tulla jostain muusta kuin ostamalla!?
Pelin kehittäminen ja ylläpito on mahdollista ainoastaan timantteja käyttävien pelaajien myötä. timantteja voi saada myös suosittelemalla peliä kavereillesi. Poikkeuksellisen erinomaisista palautteista sekä olennaisista ja yksityiskohtaisista vikaraporteista voimme myös joissain tapauksissa myöntää timantteja.

Miksi osa teksteistä on siansaksaa kuten "aa-eieaa-ek aaa koaa-aa-e faa-kooaa-k"?
Tämä johtuu siitä että et olo opiskellut ko. historiatapahtumiin liittyvän heimon rodun kieltä.

Haltija on jonkin omistaja. Pitäisi olla haltia, taipuu esim. haltioiden, haltioilla.
Noudatamme tässä asiassa kielitoimiston kantaa, jonka mukaa Haltija on oikein: http://www.kotus.fi/index.phtml?s=2815

Annoin kylän vahingossa väärälle heimolle, voitteko korjata sen?
Valitettavasti teknisistä sekä käytännön syistä emme voi tälläisiä asioita muuttaa.

Resurssit eivät laskeennu oikein?!
Assistentti mahdollistaa resurssilaskelman josta tuotantoa voi tarkastella.

Veroprosentti pitää olla huima, että saa kultaa tarpeeksi. Viljat ovat täysillä, mutta ruoka ei riitä millään. Pelistä ei tule mitään.
Kaikkia resursseja ei kannata valmistaa, eteenkään joka kylässä. Kultaa säästyy huomattavia määriä kun ostaa tarvittavan kiven/puun/raudan/viljan riippuen siitä mihin kylä/heimo on erikoistunut, samoin monia rakennuksia kannattaa rakentaa harkiten. Assistentti voi huomattavasti helpommin havainnollistaa miten resurssit kertyvät, jonka takia suosittelemme sitä käyttämään. Kuinka paljon kyläsi puun tai raudantuotanto maksaa (kultaa) verrattuna kauppiaiden killan hintoihin? Millä aikavälillä pankin laajentaminen seuraavalle tasolle maksaa itsensä takaisin? Kuinka suuri paja ja kaupungintalo on sopiva minun pelityylilleni?

Pelimaailma päättyi, voinko saada hyvitystä timanteista? Voinko siirtää timantteja?
Käyttämättömät timantteja hyvitetään pelimaailman seuraavan kierroksen alkaessa automaattisesti, jos sähköposti-osoite on vahvistettu. Muihin pelimaailmoihin niitä ei voi siirtää.

En hyväksynyt enkä hylännyt tehtävää, tuleeko se uudelleen? Miksei minulle tule enää tehtäviä?
Tehtävät tulevat uudelleen 12h päästä mikäli sen tekemiseen vaadittavat ehdot vielä täyttyvät - kaikki tehtävät liittyvät johonkin pelitilanteeseen. Tehtäviä on alussa mutta ne vähenevät eikä niitä ole juurikaan pelin edistyttyä pidemmälle.

Tehtävässä mainittu kylä on "?", miten voin suorittaa tehtävän?
Kyseinen kylä on tuhoutunut, tälläisessä tapauksessa tehtävää ei voi suorittaa lainkaan.

Miksi en saa tuhotuista kylistä orjia vaikka minulla on siihen tarvittava tiede?
Kyseessä on todennäköisesti samanrotuinen kylä, tälläisien kylien tuohoamisesta ei saa orjia.

Kylässä näytti olevan vähän puolustusjoukkoja, mutta kuitenkin kaikki hyökkääjät kuolivat?
Puolustajalla on todennäköisesti hyvän tahdon startti päällä joka antaa reilun puolustusbonuksen. Vastapuolen joukot ja taiat voi selvittää soluttamalla vakoojan kohdekylään. Lisäksi profiilin historiasta (vaatii Assistentin) näkee jos kylä on perustettu juuri eikä muuta historiatietoja ole, tällöin ajankohdasta voi laskea hyvän tahdon startin olemassaolon. Riskiä voi pienentää erilaisilla hyökkäystaktiikoilla.

Miksei hylättyjä kyliä poisteta, ne vievät tilaa aktiivisilta pelaajilta?
Pienet kylät (1000 x kuinka monta päivää sitten viimeeksi kylää johdettu) tuhoutuvat valloituksen sijaan jos kaikki kylän puolustusyksiköt lyödään ja hyökkäysjoukoilla on riittävästi hyökkäysvoimaa verrattuna kylän asukasmäärään. Taistelun kunniapisteet jaetaan päivillä, jolloin kylää on hallinnoitu viimeeksi, hylättyjen kylien taistelut vaikuttavat siis vain vähän kunniaan. Passiiviset kylät tuhoutuvat kyllä aikanaan luonnollisesti.

Suosittelin peliä kaverilleni, mutta muukalaisia ei ole näkynyt. Missä vikaa?
Kun pelaaja suosittelee kaverilleen peliä ja kaveri aloittaa pelaamisen hänen resurssit, jotka eivät mahdu kaverin kylän varastoon, siirtyvät automaattisesti muukalaisten mukana suosittelijalle. Tähän on joitain rajoituksia, mm. Multi-accounting estää tämän ja kylässä täytyy olla vähintään 5000 asukasta.Muukalaisia itsessään tarvitaan myös joihinkin tehtäviin, ja kun niitä on 100 muuntuvat ne muukalaislegioonaksi.

Kylässäni A yksikön koulutusaika on X tuntia, mutta kylässä B se on Y tuntia. Missä vikaa?
Korruptioprosentti vaikuttaa myös yksiköiden koulutusnopeuteen, ja tästä johtuu viivästyminen yksiköiden kouluttamisessa.

Miksen saa tarpeeksi kulttuuria? Noitaroviot-taika ei tunnu toimivan kunnolla?
Kulttuurimuutos lasketaan niin, että ensin lasketaan kaikki tuotanto, kerrotaan veroprosentilla, ja sitten vähennetään kulutus. Näin ollen esimerkiksi 50% veroasteella taian vaikutus on 300/h taiassa mainitun 600/h sijasta.

En saa aktivoitua rauha. enkä ole hyökännyt aikoihin. Missä ongelma?
rauhan aktivoinnin estää myös sekä loitsut omiin että vastustajien kyliin.

Miksi en voi Kauppiaiden killassa suoraan vaihtaa resursseja keskenään vaan minun pitää ostaa ja myydä ne käyttäen kultaa?
Kyseessä on periaatteessa sama asia kuin että ensin ostaisi kullalla ja sen jälkeen myisi käyttäen kultaa. Kulta on vaihtovaluutta GoF:issa, eikä siksi ole tarvetta suoralle resurssien vaihtamiselle käyttäen Kauppiaiden kiltaa.

Timanteilla saa aivan liian suurta etua!
Jotkut pelaajat voivat käyttää paljon aikaa päivittäin pelaamiseen, ja saavuttaen siten paljon amuletteja. Toiset eivät, mutta haluavat silti pärjätä pelissä joten he voivat olla halukkaita ostamaan timantteja. Amuletti/timanttijärjestelmä on suunniteltu tasapainottamaan näitä kahta skenaariota - molempia kun tarvitaan - antaen mahdollisuuden erikoisesineiden hankintaan kaikille pelaajille.

Tarvitsemaani esinettä ei ole ostettavissa, miksi?
Esineet, yksiköt ja resurssit ilmestyvät satunnaisessa järjestyksessä (toiset kuitenkin useammin kuin toiset), joten yleensä on hyvä idea ennakoida tilanne ja ostaa varastoon tarpeellisia esineitä kun ne ovat saatavilla sopivaan hintaan. Löydöt-osion kiertoa (uusia esineitä) voi nopeuttaa myös ostamalla muita tarpeellisia esineitä.

Mikä on ennakkorekisteröinti?
Ennakkorekisteröinnin aikana resurssit eivät lisäänny, rakennukset eivät valmistu, yksikköjen koulutus ei valmistu eivätkä joukot liiku perille. On kuitenkin mahdollista opiskella tieteitä, suorittaa tehtäviä, hoitaa diplomaattisia suhteita sekä hankkia ja käyttää esineitä (ja näin saada rakennukset rakennettua loppuun).

Miksi minulle ei ole tullut tehtävää X?
Kaikilla tehtävillä on tietyt aloituskriteerit. Kaikki pelaajat eivät välttämättä saa kaikkia tehtäviä, johtuen pääasiassa liian nopeasta etenemisestä tai jonkun tehtävän väliinjättämisestä, mikä katkaisee tehtäväketjun. Tehtävien vaatimukset saattavat myös muuttua eri peliversioiden välillä, joten ne eivät enää välttämättä tule oletettuun aikaan.

Vanha peliversio oli parempi, miksi teitte muutoksen xy?
Teemme jatkuvasti muutoksia pelilogiikkaan jotta peli olisi mahdollisimman mielenkiintoinen, hauska ja tasapainoinen.

Ajoittain huomaamme että jokin seikka aiheuttaa tilanteen jossa pelaajalla on käytössään huomattava määrä jotakin tiettyä resurssia/yksikköä/voimakkuutta jolloin peli ei tarjoa haastetta eikä ole tasapainossa. Tällöin joudumme muuttamaan tätä logiikkaa.

GoF on hyvin moniulotteinen peli ja kaikkien kerrannaisvaikutuksien arviointi on haastavaa. Tämän takia kaikkia tälläisiä tilanteita ei voida ennakoida suunnitteluvaiheessa eivätkä ne tule ilmi testausvaiheessa.

Valitettavasti tämänkaltaiset muutokset tarkoittavat sitä että pelaaja joutuu opettelemaan uusia pelitaktiikoita pärjätäkseen pelissä sillä vanhat taktiikat eivät toimi samalla tavalla. Toivomme Teidän ottavan tämän haasteena - säännöt ovat samat kaikille pelaajille.

Jos jokin yksittäinen muutos on mielestänne huono, pyydämme esittämään näkemyksenne siitä foorumeilla.

Miksi killassa näkyy paljon tarjouksia joita ei voi ostaa?
Killasta ostaminen vaatii myyjän kielen osaamisen. Myös sellaiset heimot keiden kanssa olet sodassa, näkyvät listalla mutta et voi ostaa heiltä.