Etusivu - ohjeet - palaute - foorumi - äänet

Kaupankäynti

Yleistä kaupankäynnistä

Kaupankäynti-tiede mahdollistaa resurssikaupan muiden heimojen kanssa. Heimosi täytyy kuitenkin osata vastapuolen kieli kaupantekoa varten. Kaupat sovitaan aina kauppiaitten killassa.

Kauppiaat

Kauppias-yksiköillä voit siirtää resursseja toisiin kaupunkeihin ja käydä kauppaa muiden kylien kanssa. Yksi kauppias voi kuljettaa 5000 resurssia (50000 kultaa).

Kaupankäynnin rajoitukset

Solidaarisuus mahdollistaa yksiköiden ja resurssien siirron toisen heimon kylään. Yksiköiden siirto kuluttaa kuitenkin kulttuuria, ja resurssien siirrosta peritään oletuksena 90% vero. Veroa sekä kulttuurikustannusta vähentää heimojen välinen rauha (-10%), liittolaisuus (-20%) ja saman killan jäsenyys (-10%) sekä samanrotuisuus (-10%). Lisäksi lähettäjän assistentti vähentää perittyä veroa -40%.

Kauppiaiden kilta

Kauppiaiden kilta-rakennuksessa sovit kaupoista muiden kansojen välillä. Kauppiaat veloittavat 5% välityspalkkion tehdyistä kaupoista (valtakunnan sisäisistä kaupoista ei peritä kuluja), jonka takia killasta ei ole ylläpitokuluja.

Assistentti

Kauppiaiden kilta-rakennuksen myyntitarjouksista näytetään kylä ja kultaa/kpl -tiedot, tarjouksia voidaan rajata etäisyyden ja hinnan perusteella sekä uusista tarjouksista annetaan arvio mahdollisesta myyntihinnasta.

Kauppaneuvottelut

Opiskeltuasi tieteen Kauppaneuvottelut, voit sopia kaupoista neuvotteluissa. Jos siirrät yksiköitä ja resursseja samaan aikaan, kauppiaat jäävät kohdekylään.

Automaattinen kaupankäynti

Opiskeltuasi tieteen Kauppahallinto, voit määritellä kyläkohtaisesti hallinnon myymään resursseja automaattisesti jos varastot ovat täynnä, ja vaihtoehtoisesti ostamaan niitä jos ne loppuvat. Kaupoissa suositaan ensisijaisesti oman valtakunnan myynti-ilmoituksia, sen jälkeen liittolaisia ja kiltalaisia. Hallinto ostaa vain 18 peninkulman sisällä olevia kohteita jotta ne ehtisivät aina ajoissa perille. Kauppahallinnon määräykset löytyvät rakennuksesta Kauppiaiden kilta. Näkymän kahdesta taulukosta ensimmäinen on ostamista varten, eli siihen asetettujen tietojen mukaan kyläkohtainen hallinto ostaa resursseja asettamasi kulta per/kpl hinnan mukaisesti, mikäli kylän resurssit laskevat alle asettamasi rajan. Toinen on myymistä varten, eli siihen asetettujen tietojen mukaan kyläkohtainen hallinto myy resursseja asettamasi kulta per/kpl hinnan mukaisesti, mikäli kylän resurssit nousevat yli asettamasi rajan. Jos myynti per/kpl osion jättää tyhjäksi, käytetään markkinoiden keskimääräistä hintaa.