Etusivu - ohjeet - palaute - foorumi - äänet

Taiat

Heimoilla on valittavina kolmesta eri taikuuslajista: valkoinen- ja musta magia sekä shamanismi. Voit valita vain yhden magialajin, eikä sitä voi vaihtaa.

Valkoinen magia
Eritoten puolustukseen keskittyvä taikuuslaji. Soveltuu erityisesti haltijoille, mahdollistaa heillä Valkoiset haltijaratsastajat ja Suojelusenkeli -yksikköjen teon. Örkit eivät voi valita valkoista magiaa.

Musta magia
Hyökkäykseen ja sotimiseen keskittyvä taikuuslaji. Mahdollistaa erilaisia sotimistaikoja kuten Pelko ja kovia yksikköjä (Aaveratsastajat, Paholainen, Lohikäärme).

Shamanismi
Shamanismi ammentaa voimansa luonnosta ja sillä on sitä kautta monenlaisia hyödyllisiä (Loihdi ruokaa, Vehreyden ihme) mutta myös tuhoa kylväviä (Hurrikaani, Metsäpalo) taikoja.

Loihtiminen
Taiat loihditaan kylästä joissa on Salaisuuksien torni, Valkoinen alttari tai Toteemipaalu sekä riittävästi hengellisyyspisteitä. Joitakin taikoja voi loihtia myös toiseen kylään. Jos taika loihditaan toiseen kylään, sen teho heikkenee etäisyyden mukaan, 10% per peninkulma eli 10 peninkulman päässä teho on 0.9^10 = 35%. Jos kohde on liian kaukana, loihtiminen epäonnistuu. Taialla on sama vaikutus riippumatta siitä loihditaanko se omaan vai vihollisen kylään - loihdittaesssa Tuomiopäivän kirous omaan kylään on sillä negatiivinen vaikutus puolustukseen kylään hyökättäessä, ei positiivista vaikutusta hyökkäykseen. Osa tälläisistä tuhoavista loitsuista voidaan loitsia omaan kylään, vaikka siinä ei yleensä ole järkeä, ellei sitten olla siirrytty vihollisen riveihin...

Taikojen voimakkuutta voi lisätä tieteillä Magian voimakkuuden hallinta ja Kehittynyt magian voimakkuuden hallinta. Näin voidaan loihtia taikoja esim. etäällä oleviin kyliin joihin normaalivoimakkuus ei riitä, tai loihtia usempia yksiköitä samalla kertaa. Kaikilla taioilla ei kuitenkaan ole tälläistä ominaisuutta.

Taioilta voi suojautua joillain taioilla, kuten Maaginen kupoli. Tällöin taian voimakkuus heikkenee tai jopa estää taian vaikutuksen kokonaan. Suojaustaika tulee lohtia ennen kuin kylään loihditaan vihamielinen taika, jälkikäteen loihdittuna siitä ei ole hyötyä jo loihdittuja taikoja vastaan.

Maaginen konflikti. voi syntyä jos kylässä on useamman magialajin rakennuksia. Tällöin on mahdollista että taikojen loihtiminen epäonnistuu (ei koske tapahtumia Urheustanssi, Kyläjuhlat, Noitaroviot, Juhlaseremoniat, Paraati)